Priopćenje za medije

U svrhu današnje izvanredne konferencije koja je održana povodom tragičnog događaja, koji se dogodio 19.06.2018. godine na križanju ulice Papuka i Kalničke dajemo dodatno pojašnjenje vezano za materijale (računi i narudžbenice), koje smo dostavili medijima.

Postojeći sustav odvodnje centraliziran je i čini sve otpadne vode koje dolaze na ispusnu građevinu u Nemetinu, gdje je predviđena izgradnja UPOV-a (uređaja za pročišćavanje otpadnih voda). Na UPOV-e Osijek su priključeni Grad Osijek, Općina Antunovac, Općina Čepin i Južna Baranja.

Sustav odvodnje naselja Čepin sastoji se od Glavnog kolektora i 6 faza sekundarne mreže, kolektora i I faze sekundarne mreže kanalizacijskog sustava Čepin.

Vodovod Osijek posjeduje opremu za održavanje sustava kanalizacije i vodoopskrbe mreže, koja je nabavljena proračunom projekta „Projekt Osijek“ (https://vodovod.com) u iznosu od 15.200 000,00 kuna bez PDV-a.

Urednost d.o.o. Čepin je naručila čišćenje cijelog sustava faze I Čepin, a iz predočenih računa vidljivo je da su djelatnici Vodovoda Osijek d.o.o. radili na ručnom čišćenju rešetki i čišćenju crpki, koji su i ovaj put radili prema narudžbenici tvrtke Urednost d.o.o. Čepin.

Ovim putem još jednom želimo izraziti iskrenu sućut obiteljima tragično nastradalih. Brz oporavak i ozdravljenje želimo djelatniku koji se još uvijek nalazi u KBC Osijek.